Kezdőlap / Tudásbázis / “Lejár a domain” – új magyar átverés terjed

Tudásbázis

Search Articles

“Lejár a domain” – új magyar átverés terjed

Vissza

!! Csalók a domain tulajdonost azzal keresik meg telefonon, hogy a domain neve hamarosan lejár. A laikus, esetleg tájékozatlan domain tulajdonosban félelmet keltve próbálják elérni, hogy náluk hosszabbítsa meg a lejáró domain-t vagy regisztrálja át.

Az elkövetők gyakran többszörös áron kínálják a szolgáltatást, amit az ebben a témában nem jártas tulajdonos esetleg elfogad. Az átverés lehet egyszerű csalás, hiszen az elkövető nem hosszabbíthatja a nem az ő kezelésében lévő domaint. Lehet tisztességtelen ügyfélszerzési kísérlet vagy csak arcátlan extraprofit elérése. Akárhogy is, érdemes ébernek lenni, de mit együnk ilyen esetben?!
Ez a fajta átverés nemzetközi szinten már évek óta ismert. Újdonsága most abban rejlik, hogy magyar piacon, .hu domain tulajdonosokat keresnek meg telefonon, ismeretlen számról. Ha visszakérdezünk, megszakad a vonal.

-> Mit tehetsz, ha ilyen megkeresés érkezik? Először is, soha ne hozz meggondolatlan döntést! Kérdezd meg szolgáltatódat a saját domain neved állapotáról, lejárati idejéről. Még ha hosszabbítani is kell a közeli jövőben, bízhatsz a szolgáltatódban, meg fogja tenni.
Tehetünk is a csalás visszaszorításért! Ha ilyen megkeresést kapsz, kérj “ajánlatot” vagy elérhetőséget a csalótól. Juttasd el hozzánk és mi megtesszük a szükséges lépéseket.

Ha bármi kérdésed van, nyugodtan keress minket a WWH-nál!